Před prvním použitím

Roušky jsou zabaleny v speciální potravinářské folii, odolávající vyšším teplotám. Před rozbalením roušek musíte provést dezinfekci, která je nutná pro Vaši bezpečnost.

Dezinfekce probíhá následujícím způsobem: odstřihněte roh sáčku, ve kterém jsou roušky dodávány, a to tak, aby vznikl malý otvor. Sáček s rouškami vložte do pečící trouby a nastavte teplotu minimálně 80 °C, maximálně 100 °C. Roušky musí být prohřáty na minimální teplotu 80 °C po dobu 20 minut. Tím jsou připraveny k prvnímu použití.

Údržba roušek

Při snímání roušky z obličeje je nutné si uvědomit možnost její kontaminace.

Po sejmutí roušky je nutné opakovat dezinfekci:

Rouška a všechny její části musí být vystaveny teplotě 80 - 100 °C po dobu minimálně 20 minut. Doporučujeme vložit kontaminovanou roušku do plechové nádoby a vložit do vyhráté trouby. Takto dezinfikovaná rouška je bezpečná, stejně jako prostor trouby.

V případě, že je rouška špinavá, je možné ji po tepelné dezinfekci vyprat na 40 °C za použití pracího gelu. Nepoužívejte prací prášek ani aviváž !!!

Po vyprání a usušení na volném vzduchu je nutné provést aktivaci vrstev roušky pomocí tepla. Rouška musí být prohřáta na 130 - 150 °C po dobu 50 sekund. Doporučujeme využít předehřátou troubu. Takto aktivovaná rouška získá původní vlastnosti.

Co nedělat

  • Nepoužívejte prací prášek ani aviváž.
  • Roušku nevyvářejte.
  • Nedávejte roušku do mikrovlnky.
  • Nevařte roušku v tlakovém hrnci.